یکی از راه های ورود به کشور آمریکا تحصیل در آمریکا می باشد. تحصیل در آمریکا و دریافت پذیرش از دانشگاه های آمریکا باید به با احتیاط صورت بگیرد. به این دلیل که سفارت آمریکا در سراسر دنیا به ایرانیان بسیار سخت گیری می کند.
از سپتامبر 2011، شرایط اعزام دانشجو به آمریکا با امنیت بسیاری بالا صورت میگیرد و فرد متقاضی تحصیل در آمریکا باید دارای شرایط تمکن مالی بسیاری خوب باشد.
فرد با دریافت ویزای تحصیل در آمریکا می تواند در تمام مقاطع مختلف تحصیل کند و آینده شغلی خود را تضمین کند. در کشور امریکا بیش از 5000 کالج و دانشگاه وجود دارد.
شرایط تحصیل در آمریکا:
شرایط لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی آمریکا به شرح زیر است:
- توانایی مالی لازم جهت پوشش هزینه های زندگی و تحصیل در آمریکا
- داشتن گواهینامه SEVP از دانشگاه یا مرکز آموزشی مد نظر
- تسلط به زبان انگلیسی
مزایای تحصیل در آمریکا
کشور آمریکا یکی از بهترین سیستم های آموزشی دنیا را داراست و دارای بهترین کالج ها و دانشگاه ها با بهترین رتبه هاست و مدارک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که از دانشگاه های کشور آمریکا صادر می شوند در کل دنیا مورد تایید هستند. مقاطع مختلف تحصیل در آمریکا به شرح زیر خدمتتان توضیح داده شده است:
تحصیل در آمریکا در مدارس ابتدایی: مدرسه ابتدایی در مهاجرت به آمریکا شامل 5 سال آموزشی از سال اول تا پنجم می باشد که در کل هر دانش آموز آمریکایی 6 سال ابتدایی می گذراند که یک سال مهد کودک را نیز شامل می شود.
- پیشرفت علمی دانشجو و اولین مقصد دانشجویان بین المللی جهان با بیش از 800/000 دانشجوی خارجی
- تنوع موقعیت های آموزشی
- تکنولوژی به روز
- موقعیت های تحقیقاتی
- انعطاف پذیری
- خدمات پشتیبانی برای دانشجویان بین المللی
- تحصیلات جهانی و چشم اندازه های شغلی – حرفه ای بلند مدت
- تجربه زندگی در محیط دانشگاهی
- رشد کاری
- یادگیری زبان
- امکان دریافت کمک هزینه
ویزاهای تحصیل در آمریکا
برای تحصیل در آمریکا باید از طریق ویزاهای زیر اقدام نمایید، ویزاهای تحصیل در آمریکا به قرار زیر است:
ویزای F1: ویزایF1 معروف ترین ویزای دانشجویی در کشور آمریکا است و برای دانشجویان متقاضی تحصیل در کالج و دانشگاه های آمریکا باید نسبت به دریافت این ویزا اقدام کنند.
دانشجویان خارجی برای همسر و فرزند زیر 21 سال خود می توانند درخواست ویزای (F2) دهند. این نوع ویزای تحصیل در آمریکا اصولا برای دوره های تحصیلی طولانی مدت بیش از 6 ماه می باشد.
ویزای B1 مربوط به دوره های تحصیلی کوتاه مدت موقت، متناسب با محل دعوت کننده و نوع دوره تحصیلی می باشد. متقاضیان برای دریافت این ویزای تحصیلی آمریکا باید پس از دریافت I-20 فرم DS-160 خود را تکمیل نمایند.
ویزای M1 : شرایط ویزای M1 مانند ویزای F1 است؛ اما تنها تفاوتی که ویزای M1 دارد این است که فقط شامل برخی از رشته های خاص فنی حرفه ای می باشد. دانشجویان متقاضی این ویزای تحصیل در آمریکا می توانند همسر و فرزند زیر 21 سال خود رابا تقاضای ویزای M2 به همراه خود به کشور آمریکا بیاورند. برای این نوع ویزای تحصیلی آمریکا نیز باید فرم DS-160 تکمیل شود.
ویزای J1 : این نوع ویزا به ویزای فرصت مطالعاتی مشهور است، برای متقاضیانی می باشد که برای تحقیق و یا تدریس در دانشگاه ها وارد آمریکا می شوند. مدت اعتبار ویزای J1 بر اساس طول مدت دوره در آمریکا متغیر است.
اما طبق قانون آمریکا فرد متقاضی باید بعد از دو سال کشور آمریکا را ترک کند و دوباره برای ورود به کشور آمریکا دوباره اقدام کند. فرد متقاضی جهت تحصیل در آمریکا می تواند همسر و فرزند زیر 21 سال خود را با درخواست ویزای J2 وارد کشور آمریکا کند.
برای این نوع ویزا باید فرم DS-160 پر شود. در تمامی این ویزا ها فرد باید تمکن مالی خود را نشان دهد و ثابت کند که قصد بازگشت به کشور خود را پس از دوره تحصیلی دارد.
تحصیلات در آمریکا در مقطع دبیرستان
تحصیلات در آمریکا در مقطع دبیرستان در سن 18 سالگی به اتمام می رسد که در پایان این دوره مدرک دیپلم به دانش آموز اعطا می شود، اما کودکان آمریکایی برای تحصیل در مقاطع قبل از دانشگاه هم می توانند از مدارس دولتی و هم از مدارس خصوصی این کشور استفاده کنند که طبق آمار بیش از 88 درصد دانش آموزان آمریکایی تحصیل در مدارس دولتی را انتخاب می کنند زیرا تحصیلات در آمریکا در مدارس دولتی کاملاً رایگان است و بودجه این نوع مدارس از طرف ایالت مربوطه و دولت تامین می شود. در حالیکه برای تحصیل در مدارس خصوصی آمریکا در مقاطع ابتدایی و دبیرستان باید به ترتیب 4000 و 6500 دلار شهریه پرداخت کرد که البته شهریه مدارس خصوصی شبانه روزی بیشتر هم هست.
تحصیل کارشناسی در آمریکا
دانشجویان پس از گذراندن دوازده سال تحصیل در مدارس ابتدایی و متوسطه وارد آن می شوند. دانشجویان خارجی که مایل به تحصیل در دانشگاه های آمریکایی و مهاجرت تحصیلی به آمریکا هستند باید مدرک معادل دیپلم 12 ساله دبیرستان اخذ کرده باشند.
دانش آموزان می توانند یک دوره دو ساله برای فوق دیپلم و یا دوره 4 ساله برای لیسانس را انتخاب کنند که دانشجویان می بایستی تا سال دوم کالج یک رشته را انتخاب نمایند.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته فرد ابتدا وارد مقطع دو ساله کاردانی و سپس وارد دوره دو ساله کارشناسی ناپیوسته می شود. البته نام مقطع کارشناسی در کشور آمریکا برحسب رشته تحصیلی متفاوت است. به عنوان مثال: به کارشناسی علوم پایه BS یا به کارشناسی علوم انسانی BA گفته می شود.
تحصیل کارشناسی ارشد درآمریکا
دانشجویان برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد و مهاجرت از طریق تحصیل در آمریکا مستلزم 16 سال تحصیل رسمی هستند یعنی باید دوازده سال مدرسه ابتدایی و متوسطه و 4 سال مقطع کارشناسی را گذرانده باشند.مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا 2 ساله می باشد.
ایرانی های متقاضی تحصیلات در آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد باید از دانشگاه های این کشور جهت تحصیل در این مقطع پذیرش بگیرند. اولین مدرکی که دانشگاه های آمریکایی برای پذیرش دانشجویان خارجی درخواست می کنند؛ مدرک کارشناسی با معدل حداقل ۱۵ است.
تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا
تحصیل دکترا در آمریکا یک مقطع پژوهشی می باشد که بالاترین مدرک اعطایی در آمریکا را داراست. اخذ مدرک دکتری در ایالات متحده آمریکا مستلزم 3 تا 6 سال تحصیل مستمر می باشد.
دانشگاه های آمریکا به 2 گروه ایالتی (state school) و خصوصی (private school) تقسیم می شوند. دانشگاه های ایالتی (دولتی) معمولا ارزان تر هستند، اما این امکان وجود دارد که برای پذیرش دانشجویان خارجی محدودیت ظرفیت داشته باشند.
دانشگاه های آمریکا را می توان بر اساس اینکه مراکز تحقیقاتی هستند یا خیر به 2 گروه تقسیم کرد:
گروه اول: دانشگاه هایی که علاوه برتدریس مراکز تحقیقاتی هم هستند و دانشجویان دکتری را قبول می کنند.
گروه دوم: دانشگاه هایی که فقط به تدریس می پردازند و دوره های تحصیلی 2 ساله یا چهار ساله دارند، مدارکشان حداکثر تا مقطع لیسانس می باشد.
ایالات متحده آمریکا بیشترین پذیرش دانشجو را در ترم پائیز (سپتامبر، اکتبر) می گیرد و اکثر کمک هزینه های تحصیلی در این ترم اعطا می شود. دانشجویان خارجی که مایل به تحصیل در آمریکا و مهاجرت تحصیلی به آمریکا هستند می بایست آزمون های تعریف شده توسط آموزش و پرورش کشور آمریکا را پاس کنند.
چه زمانی باید برای ویزای دانشجویی آمریکا اقدام کرد؟
به محض اینکه تصمیم گرفتید در چه دانشگاهی به ادامه تحصیل بپردازید و فرم رسمی I-20 که نشان دهنده پذیرفته شدن شما در آن دانشگاه است را دریافت نمودید، در اسرع وقت اقدام کنید.
چنانچه به وسیله یک برنامه تبادل دانشجو حمایت مالی می شوید، باید بجای فرم I-20 دانشگاه، فرم DS-2019 را از سازمان حامی خود دریافت نمایید. این فرم که باید هنگام درخواست استفاده شود، نشان دهنده ی حضور و شرکت شما در برنامه آن موسسه است.
طبق مقررات روادید ایالات متحده، بیشتر از 120 روز پیش از تاریخ شروع برنامه آموزشی مندرج در فرم I-20 یا DS-2019 روادید صادر نمی شود.
اگر روند اخذ روادید را بیشتر از 120روز قبل از تاریخ شروع برنامه تحصیلی خود تمام کنید، کنسولگری یا سفارت آمریکا ویزای شما را زمانی که به 120 روز قبل از شروع برنامه رسیدید، صادر خواهد کرد.