banner13

شرایط و مجازات جرم تهدید

حق آزاد بودن ازهرگونه ترس و واهمه در میثاق بین المللی حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی بیان شده است.هم چنین یکی از اهداف اعلامیه ی جهانی حقوق بشر نیز رسیدن به جهانی است که در آن همه ی انسان ها از ترس در امان باشند.بنابراین تهدید کردن انسانها در صورتی که موجب ترس و وحشت آنها گردد نقض کننده ی یکی از اصول حقوق بشر است.

در حقوق جزای اسلامی کشور ایران نیز مصادیق گوناگونی از تهدید کردن اشخاص جرم انگاری شده است.

فرهنگ فارسی معین از معنای لغوی تهدید به ترساندن و بیم دادن یاد کرده است.در معنای حقوق کیفری نیز تهدید به معنای ترساندن شخص به آنچه که برای او زیان بار است می باشد.یعنی به شخصی بیم داده می شود که در صورت انجام یا عدم انجام کاری،به او یا یکی از بستگانش ضرر نفسی یا مالی یا شرافتی رسانده خواهد شد.

جرم تهدید در مواد 668 و 669 قانون مجازات اسلامی کتاب پنجم تعریف شده است.

ماده ی 668 قانون مجازات اسلامی جرم تهدید را چنین تعریف می کند:هرکس با جبر و قهر یا با اکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضا و یا مهر نماید و یا سند وو نوشته ای که متعلق به او یا سپرده به او می باشد را از وی بگیرد.

ماده ی 669 قانون مجازات اسلامی نیز مصادیق جرم تهدید را این چنین برمی شمرد:هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،اعم از اینکه به واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد.

 شرایط تحقق جرم تهدید

تهدید باید وضوح داشته باشد یعنی باید الفاظ و حرکات مورد استفاده در تهدید عرفا روشن و واضح باشند.

تهدید باید دارای موضوع معینی باشد.

تهدید باید با هدف بدست آوردن منفعتی نامشروع باشد.

تهدید باید ناظر بر آینده باشد.

تهدید کننده باید قدرت انجام موضوع تهدید را داشته باشد.مثلا تهدید به ضرب و جرح از سوی یک پیرمرد ناتوان به یک ورزشکار قوی هیکل پذیرفته نیست.

ذکر این نکته ضروری است که تهدید تلفنی و پیامکی جرم محسوب می شود و قابل پیگیری است چون نوع وسیله در تهدید مهم نمی باشد پس اگر شخصی را از طریق پیامک یا تلگرام تهدید نمایند جرم واقع می شود.

 مجازات جرم تهدید

در صورت اثبات جرم تهدید و محقق شدن ارکان این جرم به هر نحوی که صورت گرفته باشد مجازات هایی برای جرم تهدید در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است.از جمله:

ماده ی 668 قانون مجازات اسلامی که مرتکب موضوع این ماده به حبس از سه ماه تا دو سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

ماده ی 669 قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم موضوع این ماده به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

و به موجب ماده ی 15 قانون جرایم رایانه ای چنانچه تهدید به انتشار تصاویر خصوصی باشد به حبس از 91 روز تا دو سال و یا جزای نقدی از 5 میلیون تا 40 میلیون ریال و یا هردو محکوم خواهد شد.

 نحوه ی شکایت از تهدید

جرم تهدید از جمله جرایم حق الناسی است که مشمول ماده 727 قانون مجازات اسلامی می شود پس تا شاکی شکایت نکند پیگیری در خصوص این جرم صورت نمی گیرد و چنانچه شاکی رضایت دهد،دادگاه مخیر است تا در مجازات مرتکب جرم تهدید تخفیف بدهد یا با رعایت موازین،تعقیب مجرم را پایان دهد.

البته توصیه می شود برای پیگیری شکایت از تهدید یکی از وکلای مجرب موسسه ی حقوقی دادپیشگان به سرپرستی دکتر علی باغانی را انتخاب نمایید.در این صورت مدت زمان اثبات جرم تهدید کوتاهتر می شود،نیازی به مراجعه ی شاکی به دادگاه نخواهد بود و وکلای موسسه ی حقوقی دادپیشگان می توانند بازداشت موقت تهدید کننده را از قاضی دریافت نمایند و جبران خسارت معنوی شخص تهدید شونده را خواستار شوند..

این مقاله تحت نظارت دکتر علی باغانی وکیل پایه یک دادگستری نوشته شده است.جهت اخذ مشاوره حقوقی و کیفری میتوانید به موسسه حقوقی دادپیشگان مراجعه فرمایید و از تجارت وکلای موسسه بهره مند گردید.

موسسه ی حقوقی دادپیشگان آماده ی ارائه ی هرگونه مشاوره در خصوص جرم تهدید و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در این رابطه می باشد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

  • شعبه اصلی : تهران ، میدان فاطمی ، خیابان جویبار ، کوچه میرهادی شرقی ، پلاک 10 ، واحد 6
  • 021-88926279 || 021-88923854
  • info@dadpisheganco.com
  • فلکه دوم صادقيه ، بلوار آيت الله کاشانی ، نرسيده به خيابان مهران ، پلاک 91 ، طبقه 5 ، واحد 15
  • 021-44033678 || 021-44969468
  • info@dadpisheganco.com
  • ميرداماد ، ميدان مادر ، خيابان شاه نظری ، برج ناهيد ، طبقه 16 ، واحد 2
  • 021-22250617 || 021-22251140
  • info@dadpisheganco.com

Please publish modules in offcanvas position.