banner09

سیستم آموزشی آلمان

1.دانشگاه‌های پژوهش محور

2.دانشگاه‌های تکنولوژی

3.دانشگاه های علمی کاربردی

4.کالج های هنر، فیلم و موسیقی

5.دانشگاه های آموزش دوگانه در آلمان

6.دانشگاه های خصوصی

نظام آموزشی در کشور آلمان توسط ایالت ها تعیین می شود و دولت مرکزی در آن نقش چندانی ندارد .بنابراین سیستم آموزشی در هر ایالت و نقطه از کشور آلمان متفاوت است . بیشتر کودکان از سن 6 تا 11 سالگی وارد مدارس ابتدائی می شوند.در آلمان انواع مختلفی از مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه ، دانشگاه های علمی کاربردی(Fachhochschule)و مراکز آموزش عالی برای رشته های هنر که از نظر سیستم آموزشی آلمان معتبر و شناخته شده می باشند وجود دارد.در دانشگاه ها بیشتر تاکید بر تحقیق و پژوهش است هر چند برای رشته های مهندسی مراکز آموزشی(Technische Universitat) وجود دارند که ارتباط نزدیکی با دنیای کار و صنعت دارند.دانشگاه های علمی کاربردی تحت عنوان Fachhochschule  مراکز آموزش عالی هستند که بیشتر بر جنبه های کاربردی و عملی رشته ها تاکید دارند و برای فارغ التحصیلان این دانشگاه ها آینده شغلی بسیار خوبی وجود دارد و بسیاری از شرکت ها و کارفرماها فارغ التحصیلان این مراکز را به فارغ التحصیلان University ها ترجیح می دهند.

 

germany education system

 

 

سیستم آموزشی مدارس آلمان:

آموزش در کشور آلمان اجباری می باشد و کودکان در آلمان  موظف هستند 9 ماه به مدرسه بروند.در بعضی از ایالت های این کشور این آموزش اجباری حتی شامل کودکانی که وضعیت اقامتشان مشخص نیست نیز میشود.سال تحصیلی معمولا در ماه آگوست یا سپتامبر آغاز می شود و تا ماه ژوئن یا ژوئیه ادامه دارد و هم چنین تاریخ شروع سال تحصیلی در ایالت های مختلف آلمان متفاوت است .دانش آموزان معمولا در مدارس دولتی که رایگان است مشغول به تحصیل می شوند و تنها مبلغ کمی بابت هزینه خدمات اداری و گردش دسته جمعی پرداخت می کنند اما تحصیل در مدارس خصوصی دارای هزینه است و دانش آموزان ملزم به پرداخت شهریه هستند.

 

 

 

انواع مدارس در آلمان :

در آلمان نظام آموزشی مدارس در هر ایالت متفاوت است .کودکان در سن 6 یا 7 سالگی به مدرسه ابتدایی و بعد از کلاس چهارم (در تعدادی از ایالت ها در کلاس ششم ) به مدارس مختلفی میروند.به طور کلی در کلاس چهارم به دانش آموزان توصیه می شود که وارد چه مدرسه ای بشوند.از جمله مدارسی که دانش آموزان بعد از کلاس چهارم وارد میشوند مدرسه هاپتشوله و یا میتشوله است (از کلاس پنجم  تا نهم یا دهم) .پس از پایان این مدارس شاگردان مدرک پایان مدرسه هاپتشوله و یا مدرک ممتاز پایان مدرسه هاپتشوله را دریافت میکنند .

 

در مدارس هاپتشوله رشته های عملی و فنی مانند نقشه کشی و صنعتگری آموزش داده می شود .نوع بالاتر این مدارس ،مدرسه رئال شوله میباشد (کلاس پنجم تا دهم ).بعد از پایان مدارس هاپتشوله و رئال شوله آموزش حرفه ای آغاز می شود .نوع سوم مدارس، دبیرستان است (تا کلاس دوازدهم ) که بعد از پایان این دوره مدرک دیپلم متوسطه دریافت میشود(در دوره دبیرستان 2 تا 3 زبان خارجی مانند انگلیسی و فرانسوی به دانش آموزان آموزش داده می شود) و با این مدرک می توانند برای تحصیل در دانشگاه اقدام کنند.

 

در برخی از ایالت ها مدارسی تحت عنوان گزامتشوله وجود دارد که هر سه مدارس هاپتشوله،رئالشوله و دبیرستان در یک مجموعه مستقر شده اند.و شاگردان به راحتی میتوانند نوع مدرسه خود را برای مثال از هاپتشوله به رئال شوله تغییر دهند.

هم چنین در تمام ایالت ها دبیرستان های تخصصی و حرفه ای ،مدارس تقویتی و مدارس دو زبانه نیز وجود دارد.

براساس سیستم آموزشی در آلمان برترین و باهوش ترین شاگردان باید براساس شیوه ای منظم و تعریف شده برپایه رشته های کلیدی و تئوریک آموزش یافته ،شیوه تفکر منطقی را بیاموزند ،سوال پرسیده و برای حل مشکلات به صورت مستقیم اقدام نمایند.در این صورت دانش آموزان شرایط و آمادگی لازم برای تحصیل در دانشگاه را خواهند یافت.سیستم دانشگاهی در آلمان دانشجویان را برای مسئولیت پذیری در جامعه و رهبری جامعه آماده می سازد.عموما در ایالت های جنوبی آلمان که از لحاظ سیاسی محافظه کارترند روش های آموزشی نسبت به مناطق دیگر متفاوت تر است .در ایالت هایی که تحت تاثیر حذب دموکرات اجتماعی می باشند اعتقاد بیشتری به اجرای سیستم آموزشی بازتر دارند و این امر سبب شده است تا همکاری و انعطاف پذیری بیشتری میان روش های آموزشی به وجود آید.

 

 

 

 

سیستم دانشگاهی کشور آلمان:

در گذشته مقاطع تحصیلی در کشور آلمان متفاوت از سیستم تحصیلی حال حاضر در آلمان بوده است .زمانی که نظام آموزشی هماهنگ موسوم به پروسه ی بلونیا در اروپا به تصویب رسید دوره های تحصیلی در آلمان نیز تغییرات زیادی را شامل شد.به صورتی که مقطع تحصیلی لیسانس جایگزین مقطع سنتی دیپلم و مقطع فوق لیسانس جایگزین مقطع ماگیستر شده است .

دوره تحصیلی کارشناسی بین 6 تا 8 ماه است و به عنوان اولین مقطع دانشگاهی است که فارغ التحصیلان این مقطع بعد از پایان این دوره می توانند وارد بازار کار شوند.

مقطع کارشناسی ارشد در آلمان که دومین مقطع تحصیلی دانشگاهی است و پیش نیاز این دوره داشتن مدرک لیسانس می باشد و طول دوره آن به طور معمول به اندازه 4 ترم تحصیلی خواهد بود .
سومین دوره تحصیلی که همان مقطع دکترا است و طول دوره تحصیل در این مقطع نسبت به نوع رشته تحصیلی و موضوعات پژوهشی بین 3 تا 5 سال خواهد بود .
 
 
 
 

تحصیل در مقطع دکتری:

تحصیل دکتری در آلمانیک دوره 2 تا 6 ساله استکه در اکثر دانشگاه های دولتی این کشور،بدون شهریه و به صورت رایگان برگزار می شود. از نزدیک به 400000 دانشجویی که در آلمان در حال گذراندن تحصیلات دانشگاهی هستند ،حدود 7/5 درصدشان برای دکترا اقدام میکنند و تقریبا 11 درصد ،مشغول پروژه های تحقیقاتی میشوند.بسیاری از کمپانی های ریز و درشت آلمانی در ارتباط تنگاتنگ با دانشگاه ها بوده و همیشه از همکاری با نیروهای متخصص و دانش آموختگان مقطع دکتری استقبال می کنند

تحصیل دکتری در آلمان بیشترین مزایا و امکانات را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد و شرایط ویژه‌تری نسبت به مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارد. شما با اپلای برای دکترا در آلمان و اخذ پذیرش تحصیلی می‌توانید از این امکانات بهره‌مند شوید و با مدرن‌ترین شیوه‌ها در مقطع دکترا درس بخوانید. اگر مدرک کارشناسی ارشد مورد تأیید آلمان و مدارک زبان آلمانی یا انگلیسی داشته باشید، واجد شرایط تحصیل دکترا در آلمان هستید. خوب است بدانید که هزینه تحصیل دکترا در آلمان صفر است و امکان تحصیل رایگان از مهم‌ترین مزایای ادامه تحصیل در آلمان در مقطع دکتری به شمار می‌رود.

 

 

 

تحصیل در مقطع پست دکتری:

محققان پس از اخذ مدرک دکتری به دوره فوق دکتری می‌روند. پست دکتری ادامه آموزش محقق است که به آن‌ها امکان می‌دهد در یک زمینه خاص تخصص بیشتری پیدا کنند و مهارت‌ها و تکنیک‌های جدید را بیاموزند. ممکن است آن‌ها را ملزم کند که مسئولیت‌های آموزشی را بر عهده بگیرند. دوره فوق دکتری آلمانی معمولاً دو تا چهار سال طول می‌کشد.

حقوق دانشجویان دکتری بر اساس توافقنامه دستمزد فدرال (Tarifvertrag der Länder یا TV-L) است. چندین مقیاس پرداخت (Entgeltgruppe) در TV-L وجود دارد، اما دانشجویان دکتری معمولاً در سطح TV-L E13 حقوق می‌گیرند. در این سطح، سه عامل تعیین کننده حقوق واقعی دانشجو وجود دارد. اولین مورد، درجه دستمزد (stufe) است که بر اساس تعداد سال تجربه شما است. فاکتور بعدی ساعات کار (50٪، 67٪، 75٪ یا 100٪) و آخرین فاکتوری است که دانشگاه در آن ایالت فدرال قرار دارد. به عنوان مثال، محدوده حقوق برای یک دانشجوی دکتری صد در صدی 4053-5701 یورو در ماه است در حالی که محدوده حقوق برای یک دانشجوی دکتری 67با ساعات کاری کمتر 2729 تا 3820 یورو در ماه است.

مقطع پست دکترا یک موقعیت کاری و تحقیقاتی موقت، پس از گرفتن مدرک دکترا است که اجازه می‌دهد تا به‌عنوان یک محقق مشغول به کار شوید و مهارت و تجربه تخصصی به‌دست آورید. برای موقعیت‌های فوق دکترا در آلمان می‌توانید در دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی یا صنعت مشغول به کار شوید. دوره پست دکترا در دانشگاه‌های آلمان، بیشترین تعداد متقاضی را به خود اختصاص داده است.

تحصیلات دانشگاهی پست دکترا در یک دانشگاه آلمانی، در بین فارغ‌التحصیلان دکترای بین‌المللی یک انتخاب محبوب است. این مسیر می‌تواند درها را برای طیف وسیعی از مشاغل معتبر در بخش غیردانشگاهی نیز باز کند. پس از اتمام دوره دکترا، بیش از ۵۰٪ از متخصصان تحقیق و توسعه آلمان در دانشگاه‌ها کار می‌کنند که بخش قابل‌توجهی از فرصت‌های شغلی پسادکترا را نشان می‌دهد.

 

  • شعبه اصلی : تهران ، میدان فاطمی ، خیابان جویبار ، کوچه میرهادی شرقی ، پلاک 10 ، واحد 6
  • 021-88926279 || 021-88923854
  • info@dadpisheganco.com
  • فلکه دوم صادقيه ، بلوار آيت الله کاشانی ، نرسيده به خيابان مهران ، پلاک 91 ، طبقه 5 ، واحد 15
  • 021-44033678 || 021-44969468
  • info@dadpisheganco.com
  • ميرداماد ، ميدان مادر ، خيابان شاه نظری ، برج ناهيد ، طبقه 16 ، واحد 2
  • 021-22250617 || 021-22251140
  • info@dadpisheganco.com

Please publish modules in offcanvas position.