banner07

اعاده اعتبار تاجر ورشکسته

 در قانون تجارت مبحثی مطرح است تحت عنوان اعاده ی اعتبار ورشکسته . اعاده ی اعتبار ورشکسته مبحثی است که مربوط به تاجر ورشکسته میباشد ، تاجر کسی است که شغل معمول خود را عملیات تجاری قرار میدهد. هنگامی که تاجری اعلام ورشکستگی میکند به واسطه ی بدهی های خود به سایر اشخاص و همچنین ورشکستگی ، دچار بد نامی میشود که یک لکه ای در سابقه ی کاری وی به وجود می آورد.برای بدست آوردن اعتبار و جایگاه سابق خود ( قبل از ورشکستگی ) تاجر باید اعاده ی اعتبار کند . در این مقاله که متعلق به موسسه ی حقوقی دادپیشگان است مطالبی در مورد اعاده ی اعتبار ورشکسته از جمله : انواع اعاده ی اعتبار ورشکسته ، مدارک لازم برای طرح دعوای اعاده ی اعتبار ورشکسته ، مراحل رسیدگی به اعاده ی اعتبار ورشکسته و… بیان شده است.

انواع اعاده ی اعتبار ورشکسته :

اعاده اعتبار واقعی ورشکسته : در این حالت، تاجر ورشکسته، با پرداخت تمامی بدهی هایی که در نتیجه صدور حکم ورشکستگی ، به پرداخت آنها، محکوم شده است و تحمل کیفر معین شده در حکم کیفری ورشکستگی به تقلب و یا ورشکستگی به تقصیر، و یا داشتن قرارداد ارفاقی ، از دادگاه عمومی، صدور حکم ورشکسته را تقاضا می نماید. در این حالت با احراز رعایت موارد مندرج در حکم ورشکستگی تاجر، در مدت توقف، حکم با اعاده اعتبار تاجر ورشکسته به صورت واقعی صادر می شود و تاجر، می تواند فعالیت تجاری خود را از سر گیرد..
    اعاده اعتبار قانونی : برای ارتکاب هر جرمی و یا هر محکومیت کیفری، مرور زمانی تعیین شده است که پس از گذشت زمان مقرر در قانون، دیگر محکومیت ها و محرومیت هایی که بر اثر حکم دادگاه برای فرد تعیین شده است، بی اعتبار می شود و شخص می تواند اعاده اعتبار نماید. در صورت گذشتن 5 سال از زمان اعلام ورشکستگی، اثبات صحت عمل تاجر ورشکسته در این مدت و تا زمان صدور حکم اعاده اعتبار ورشکسته، جلب رضایت طلبکاران نسبت به درخواست اعاده اعتبار تقدیمی به دادگاه صالح و داشتن قرارداد ارفاقی، تاجر ورشکسته، می تواند دادخواست اعاده اعتبار را به دادگاه حقوقی تقدیم نماید. داشتن شرایط قانونی بالا، برای تقدیم دادخواست اعاده اعتبار ورشکسته، توسط تاجر ورشکسته الزامی است.

نکته : در لایحه جدید قانون تجارت که هنوز به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است، اعاده اعتبار ورشکسته، فقط به تاجری که شخص حقیقی است اختصاص یافته، و اشخاص حقوقی مشمول قانون تجارت نمی توانند از حکم اعاده اعتبار ورشکسته استفاده نمایند.

شرایط اعاده ی اعتبار ورشکسته :

اعاده ی اعتبار ورشکسته منوط به رعایت شرایط و مقرراتی است که از جمله ی آن شرایط میتوان اشاره کرد به گذشت 5 سال از زمان اعلام ورشکستگی ،  پرداخت کلیه ی دیون طلبکاران ، جلب رضایت طلبکاران نسبت به اعاده ی اعتبار ورشکستگی . صدور حکم اعاده ی اعتبار ورشکستگی باید از جانب دادگاه باشد و همچنین دادگاه صالح برای رسیدگی به تقاضای اعاده ی اعتبار ورشکسته دادگاهی است که اعلام ورشکستگی در حوزه ی آن واقع شده است. بی شک دادگاه نقش مهمی را در صدور حکم اعاده ی اعتبار ورشکستگی دارد زیرا این دادگاه است که با بررسی شرایط موجود مانند اینکه تاجر توانسته تمام بدهی های خود را بپردازد و یا به تمام تعهدات خود در دوران ورشکستگی عمل کرده است یا خیر اقدام به صدور حکم اعاده ی اعتبار ورشکسته میکند.

 
مراحل رسیدگی به دعوای اعاده ی اعتبار ورشکسته :

بعد از وصول دادخواست اعاده ی اعتبار ورشکسته ، دعوای مطروح از جانب تاجر ورشکسته به مدت 1 ماه در روزنامه آگهی میشود تا در صورت مخالفت یکی از طلبکاران ازدعوایی تحت عنوان ورود ثالث به درخواست اعاده ی اعتبار ورشکسته اعتراض نماید. در صورتیکه در طول این یک ماه اعتراضی برای این امر وجود نداشت دادگاه با احراز شرایط اقدام به صدور حکم اعاده ی اعتبار ورشکسته میکند البته این حکم در هر صورت قابل اعتراض توسط دادستان و طلبکاران است . در صورتیکه دادخواست اعاده ی اعتبار ورشکسته رد شود توسط خواهان قابل اعتراض است.

مدارک لازم برای طرح دعوای اعاده ی اعتبار ورشکسته :

1 مدارک شناسایی مانند کارت ملی

2 شماره پروانه ی صدور حکم ورشکستگی

3 رونوشت خوانا و تایید شده حکم ورشکستگی

4 درخواست استعلام از مراجع ذیربط و استماع شهادت شهود

5 رونوشت خوانا و تایید شده ی قرارداد ارفاقی

6 رونوشت خوانا از اسنادی که اثبات میکند تمامی دیون تاجر ورشکسته پرداخت شده و در طول مدت ورشکستگی به تمامی تعهدات خود عمل کرده است.

7 دادخواست دعوای اعاده ی اعتبار ورشکسته

در این مقاله که متعلق به موسسه ی حقوقی دادپیشگان است نکاتی را در خصوص اعاده ی اعتبار ورشکسته و شرایط و ضوابط آن ، مراحل رسیدگی به دعوای اعاده ی اعتبار ورشکسته ، انواع اعاده ی اعتبار ورشکسته و…. مطرح شده است شما عزیزان میتوانید هر گونه سوال و یا مشکلات خود در خصوص دعوای اعاده ی اعتیار ورشکسته را با موسسه ی حقوقی دادپیشگان که تحت نظارت دکتر علی باغانی وکیل پایه یک دادگستری است در میان بگذارید.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

  • شعبه اصلی : تهران ، میدان فاطمی ، خیابان جویبار ، کوچه میرهادی شرقی ، پلاک 10 ، واحد 6
  • 021-88926279 || 021-88923854
  • info@dadpisheganco.com
  • فلکه دوم صادقيه ، بلوار آيت الله کاشانی ، نرسيده به خيابان مهران ، پلاک 91 ، طبقه 5 ، واحد 15
  • 021-44033678 || 021-44969468
  • info@dadpisheganco.com
  • ميرداماد ، ميدان مادر ، خيابان شاه نظری ، برج ناهيد ، طبقه 16 ، واحد 2
  • 021-22250617 || 021-22251140
  • info@dadpisheganco.com

Please publish modules in offcanvas position.